A Ham and Eggs
avagy sonka és tojás...
Elkészítése majdnem olyan, mint a tükörtojásé.
Hozzávalók
tojás (ahányat kérsz)
gépsonka (ahány tojás van)
egy kicsi olaj
Elkészítés:
Melegítsd fel az olajat és öntsd szét a serpenyőben, épphogy ellepje a serpenyő alját, de kevesebb is lehet), de ne várd meg, hogy forrjon!!! Csak pár percig, ne legyen nagyon nagyon forró! Ha felmelegedett, tedd bele a sonkát úgy, hogy összeérjenek. VIGYÁZZ! Az olaj fel fog pattogni!!! Hátrálj pár lépést. Amikor már nem pattog az olaj, törd rá a tojásokat a sonkára. Ha a sárgája lecsúszik a sonkáról, vegyél elő egy kanalat, tedd vissza és tartsd ott egy kicsit. Utána tegyél a serpenyőre egy fedőt. Pár perc után nézd meg, és ha csak egy is részt látsz nyersnek, zárdd el a gázt és döntsd meg kissé a serpenyőt, és egy kanállal önts olajat a nyers rész(ek)re. Ha (már) nincs nyers rész, akkor zárdd el a gázt, vedd ki, vigyázz, hogy az olajat a serpenyőben tartsd és vedd ki a tojást (lapos fém/fa "kivevővel"). Tegyél rá ízlés szerint sót, borsot, paprikát (én mindhármat szoktam). Ha van rá lehetőség ajánlom (én így szeretem), hogy tegyél mellé újhagymát, egy kiflit (amivel a sárgáját "mártogatod"), esetleg mackó sajtot, paradicsomot. Én nagyon szeretem, a legjobb reggeli!
|